Telefon: 011/328-6454, 011/218-9514

Ottimo u YC

Adresa: Studentski trg 10; Telefon: (011) 21-89-514, (011) 328-64-54; Web site: www.restoranottimo.com; E-mail: office@restoranottimo.com; Radno vreme restorana i kuhinje: od 9.00 do 1.00 (kuhinja radi od 9.00 do 24.00);

Gradski prevoz: autobus: 31; trolejbus: 19, 21, 22, 22L, 29, 41; Kartice: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, Dina, Juba Card; Bašta ili terasa: dve letnje bašte na trotoaru, 12 i 25 mesta; Parking: najbliži javni parking na Obilićevom vencu; prva zona; Muzika: italijanska; Jelovnik: na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku; Osoblje govori: engleski i italijanski jezik; Vrsta kuhinje: italijanska; Vegetarijanski meni: da; Glavna jela: od 500 do 2.000 dinara; Doručak: da; Rezervacija: poželjna; Zakup: da

Ledenog zimskog dana restoran na uglu Studentskog trga 10 pružio je toplo i veoma prijatno iskustvo inače veoma velikim zakeralima od gurmana. Kada siđete niz nekoliko stepenika, obrećete se u šarmantnom lokalu toplih zemljanih boja. Enterijer je rustičan, prepun sitnica i detalja, ogledala i masivnih stolica. Sastoji se od dve prostorije, dok leti ima veoma simpatičnu baštu, koja je, iako na trotoaru, zapravo potpuno odvojena od prolaznika i gleda na Studentski park. Mora se istaći da je u ovom lokalu čistoća na veoma visokom nivou, od čaša i escajga do toaleta. Prijatna muzika, isključivo italijanska, i diskretni konobar najavili su prijatan boravak, a tako je i bilo.

Nismo primetili neke novitete u jelovniku od poslednje posete (što ne znači da ih nema), a on nudi klasična italijanska predjela i glavna jela, i ne nudi pice. Izbor čorbi takođe je dobar, no baš tog dana čorbe od celera nije bilo u ponudi zbog slabe tražnje. Šteta. Zato smo odlučili da preskočimo i minestrone i potaž od bundeve i probamo ništa drugo do italijanski klasik carpaccio. Tanki listovi ružičaste, nimalo žilave govedine, prekriveni svežom rukolom koju kao da su ubrali minut pre služenja i tankim listovima parmezana, uz prepečeni hleb i puter bili su, skromno rečeno, odlični. Uz poneku kapljicu limuna i gotovo da smo tu mogli da završimo naš ručak. Ali, onda ne bismo pojeli sledeće: teletinu s parmezanom i paradajzom iliti na scaloppe parmigiano i špagete carbonara. Stigla su nam dva poveća komada teletine, veoma ukusna, sa dosta paradajza, a kao prilog tu se smestio pečeni krompir koji je kao simpatičan detalj imao ljusku na sebi. Ovo jelo komotno mogu da podele dve gladne osobe. Teletina je bila zaista odlično spremljena, začinjena i ukusna, dok su špageti carbonara, slobodno možemo reći, jedni od najboljih koje smo ikad probali, i ovde i u Italiji. Taman kremasti koliko je potrebno da se lako vrte oko viljuške, a fuzija ukusa pančete i sira bilo je pravo otkrovenje.

Za kraj, sjajan tiramisu, takođe dovoljno veliki da ga podele dve osobe, i odličan espresso machiatto.

S vodom, ovo zadovoljstvo neće koštati više od 2.740 dinara. Ako pak želite vino, izbor je solidan, sa svih kontinenata. Treba još pohvaliti i vreme između jela koje je bilo idealno. Veoma dobra hrana u veoma prijatnom ambijentu po veoma pristupačnim cenama. Preporuka!